top of page
Vyhledat

Trápí vás celulitida? Víme, jak na ni

Celulitida je nejen estetický problém, ale i zdravotní, a dokáže nás pořádně potrápit. Je pro ni charakteristický vzhled dolíčků a nerovností, proto je také často označována jako pomerančová kůže. Potýkají se s ní zpravidla ženy bez ohledu na jejich hmotnost. Jaké jsou její příčiny vzniku a jak ji můžeme zredukovat nebo odstranit u nás na klinice?



Celulitida je metabolická porucha podkožní tkáně způsobená lymfatickými změnami. Dochází k lokálnímu zvětšení objemu tukových buněk. Ty jsou vytlačované proti kůži a tímto se tvoří nepravidelné nerovnosti a dolíčky. Nejčastěji se objevuje na stehnech a hýždích. I když se jedná o kosmetickou vadu, může být pro nás varovným signálem různých zdravotních problémů. Celulitidou trpí častěji ženy než muži.


Víte, s jakým typem celulitidy se potýkáte?


Rozlišujeme 3 typy celulitidy. Každá se tvoří díky jiné příčině, proto je dobré porozumět, jaký typ celulitidy Vás trápí a co udělat pro její odstranění.


Tuková celulitida vzniká především špatným životním stylem. Je možné, že Váš jídelníček obsahuje hodně tuků a cukrů. Často bývá špatná strava spojená s nedostatkem pohybu. V těle dochází k růstu tukových buněk a jejich množení. Postihuje především oblasti břicha, boků a hýždí.


Vodová celulitida se často objevuje u štíhlých lidí. Je způsobená nedostatkem pohybu a špatným fungováním lymfatického systému. Tělo zadržuje vodu, která se hromadí pod kůží. Poznáte ji i tak, že je bolestivá na dotek. Je často doprovázena pocitem těžkých nohou. Postihuje především stehna, lýtka a kotníky. Pijte hodně vody, vybírejte si potraviny, které pomáhají odvádět vodu z těla, dbejte na dostatečný příjem vitamínu B6 a draslíku.


Vláknitá celulitida je nejodolnějším typem, kterého se těžko zbavuje. Je způsobena tvrdnutím kolagenu, který ovlivňuje elasticitu pokožky. Její výskyt se zhoršuje sedavým zaměstnáním nebo nedostatkem pohybu. Často je její přítomnost dána geneticky. Pokud je Vaše pokožka citlivá a bolí ji štípnutí, můžete mít právě tento typ celulitidy. Dávejte pozor na potraviny s vysokým obsahem cukru a dbejte na dostatek pohybu.


Jak se celulitidy účinně zbavit, jaké metody doporučujeme?


Pro odstranění celulitidy využíváme u nás na klinice různé osvědčené metody ošetření. Vždy začínáme konzultací, během které společně vybereme tu nejvhodnější podle typu celulitidy a partie, které se ošetření týká.



Přístrojová lymfodrenáž - masáž lymfatického systému, která podporuje jeho správné

fungování, urychluje tok lymfy a podporuje látkovou výměnu v organismu.


EMS formování postavy - pomocí přístroje EMS Zero dochází současně k budování svalů a spalování tuků včetně kompletního posílení vnitřního stabilizačního systému


HIFU Ultrazvukový lifting - po ošetření dochází k přirozené tvorbě nového kolagenu, který odpovídá za pevnost kůže a za její mladistvý vzhled, a který zajistí výrazný liftingový efekt


Kryolipolýza – tukové buňky jsou vystaveny velmi nízkým teplotám, díky kterým dochází k jejich rozpadu, tělo je následně samo vyloučí lymfatickým systémem


Ceny jednotlivých ošetření naleznete v našem ceníku.


Je potřeba také dbát na správnou životosprávu. Nezapomínejte na pravidelný pohyb. Ideální jsou delší procházky, běh, jízda na kole, plavání nebo jóga. Nezapomínejte na čerstvé ovoce a zeleninu a hlídejte si pitný režim. Lymfatický systém můžete rozproudit také saunou nebo otužováním, při sprchování střídejte teplou a studenou vodu.



Chcete se zbavit celulitidy?



Pokud váháte, na jaký typ ošetření se objednat, rádi Vám poradíme. Zavolejte na

+420 601 100 302 nebo nám na sebe zanechte kontakt se stručnou zprávou a společně se domluvíme.









131 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page