top of page
Vyhledat

Lékařský chemický peeling

Chemický peeling je neinvazivní metoda ošetření pleti. Při jeho aplikaci se využívají různé typy kyselin, které odstraňují odumřelé buňky pleti. Pleť je omlazená, hloubkově hydratovaná a rozzářená. Chemický peeling si poradí s pigmentovými skvrnami, sjednocuje tón pleti. Také je velice účinný při léčbě akné, zmírňuje jizvy po akné, pozitivně působí na mastnou pokožku a rozšířené póry.



Jedná se o kontrolovaný proces odstraňování odumřelých kožních buněk pomocí roztoku vhodných kyselin. Podle typu pleti provádíme hluboký, středně hluboký, nebo povrchový chemický peeling. Čím je AHA kyselina koncentrovanější, tím hlouběji se dostane. Chemický peeling neprovádíme během letních měsíců kvůli zvýšené aktivitě slunečního záření. Po ošetření je nezbytné chránit se před slunečním zářením krémem s vysokým ochranným faktorem.


Využívá se při řešení těchto problémů:

  • Jemné vrásky - podporuje produkci kolagenu, navrací pleti její pružnost

  • Akné – zmírnění projevů, zmenšení rozšířených pórů a odstranění drobných jizviček

  • Mastná pleť – nadměrná činnost mazových žlázek

  • Pigmentace – odstranění pigmentových či stařeckých skvrn, barevné sjednocení pleti

  • Suchá pleť - hloubková hydratace

Nejčastěji se ošetřuje oblast obličeje, krku, dekoltu, zad a hřbetů rukou.


Postup zákroku


Aktivní látky naneseme rovnoměrně na ošetřovanou oblast. Na vrchní vrstvu kůže krátce působí kyselina glykolová (AHA). Působením AHA kyselin se pokožka rozvolní a začne se obnovovat. Ošetření trvá pouze několik minut a je téměř bezbolestné.


Chemický peeling provádíme v týdenních intervalech, většinou doporučujeme 4 – 6 sezení podle rozsahu poškození pokožky a typu ošetřované pleti.


Doba hojení


Na zklidnění pokožky po chemickém peelingu vám doporučíme vhodný krém. 14 dní po ošetření nevystavujte pokožku přímému slunci. Po zákroku je pokožka 1–2 dny růžová až červená. Následuje žádoucí mírné olupování, které lze skrýt make-upem.


Chemický peeling můžeme kombinovat s jettplazmou i niťovým liftingem.


Požadovaný efekt bude ještě výraznější.





1 894 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page