top of page
Vyhledat

Redukce nadměrného pocení

Pocení je přirozená věc. Udržuje stabilní tělesnou teplotu, zvlhčuje a ochlazuje povrch těla. Když ale potní žlázy pracují více, než chcete, může to být nepříjemné. Důvodů může být hned několik – změna teplot, zvýšená fyzická zátěž, dědičnost, svou roli umí sehrát i emoce. Nadměrné pocení údajně trápí každého desátého člověka a nejde o nic neobvyklého ani neřešitelného. Nepříjemného pocení vás dočasně zbaví aplikace botulotoxinu.


Botulotoxin je léčivá látka, která uvolňuje svaly. Při aplikaci do kůže dokáže působit na potní žlázy a tlumí tak jejich aktivitu.



Jak probíhá ošetření?

Ještě před samotnou aplikací je důležité aby pacient danou oblast po dobu 48 hodin před zákrokem neholil ani nepoužíval antiperspiranty. Před zákrokem se místo znecitliví anestetickým krémem nebo zchlazením.


Botulotoxin se pak pomocí jemné inzulinové jehličky aplikuje pod kůži a dočasně zastaví produkci potních žláz. Nemusíte se bát, jedná se o opravdu lokální ošetření, ostatní potní žlázy na těle budou pracovat úplně stejně jako dřív. Ošetření provádíme ambulantně, kdykoliv během roku a trvá jen pár minut. Po zákroku doporučujeme pár dní nenavštěvovat saunu, solária nebo se intenzivně věnovat sportu. Žádná další omezení nejsou.


Pomocí botulotoxinu dokážeme redukovat aktivitu potních žláz.

Nastoupení a délka efektu

Efekt se obvykle dostavuje po 3 až 7 dnech, nejpozději pak do 2 týdnů a přetrvává 4-12 měsíců.



Oblasti vhodné k ošetření

Podpaží, dlaně, chodidla, bedra, třísla, čelo i zátylek, tam všude aktivní látka při nadměrném pocení pomůže.


Je to zdravé? Tělo se přece musí potit!

Aplikace účinné látky reguluje pocení pouze v jedné konkrétní oblasti, která je ošetřována, nezastavuje je komplexně všude po těle, a tedy s absolvováním procedury nevzniká žádné riziko např. přehřátí organismu nebo nadměrné hromadění odpadních látek. Kompenzačně se pak tělo potí jinudy, nejčastěji ovšem přes větší plochy, kde se pot rozprostře a nepůsobí pacientovi žádné obtíže. Aplikace je naopak takřka jedinou šancí pro pacienty s hyperhidrózou, tedy s nadměrným pocením, na normální a ničím neobtěžující život.





50 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page