top of page
Vyhledat

Injekční lipolýza

Injekční lipolýza je metoda, při které lékař aplikuje do tukové tkáně roztok na bazi fosfatidylcholinu, který naruší membránu tukové buňky a způsobí tím uvolnění jejího obsahu a/nebo přímo její zničení. Obsah buněk je následně odplaven lymfatickými a krevními cévami. Tím dojde k redukci tukové tkáně.



Co je fosfatydylcholin (lecitin)?

Fosfatydylcholin je přírodní produkt získaný ze sójových bobů a vyráběný rovněž v těle. Tento enzym štěpí tuky na malé části, které jsou přirozenou cestou eliminovány z těla.

Je to přírodní produkt, který se získává ze sójových bobů. Tento enzym štěpí tuky na malé části, které jsou přirozenou cestou eliminovány z těla.


Přírodní produkt, který se získává ze sojových bobů

Pokud sportujete, zdravě jíte, ale pořád se nemůžete zbavit tuku na určitých partiích, může být injekční lipolýza pro vás řešením.


EFEKT injekční lipolýzy

Po injekční lipolýze jsou rozštěpené buňky z těla postupně vylučovány zhruba v období čtyř týdnů, po jejichž uplynutí jsou viditelné finální výsledky ošetření. Pro výrazné zmenšení obvodu ošetřované oblasti se nejčastěji doporučuje ošetření v rozmezí 6 – 8 týdnů 2 – 4x zopakovat.


Rozdíl je v tom, že lipolýza není operace, tuk vám zmizí rychleji. Lipolýza není bolestivá, spíše jde o nepříjemné svědění v podkožní tkáni. Po zákroku můžete pozorovat zčervenání pokožky, které během pár dní zmizí. Rozpouštění nadbytečného tuku jednoduše pomocí injekce – fascinující myšlenka, při níž se do nechtěných tukových polštářků injekčně aplikuje fosfatidylcholin získávaný ze sojových bobů.

Injekční lipolýza není žádným zázračným prostředkem na hubnutí, to si pamatujte. Je však možné tukové polštářky, kterých se nelze zbavit vhodným stravováním ani cíleným pohybem rozpustit a odbourat v metabolismu. Preparát se vstříkne pomocí nejjemnějších jehel přímo do postižené oblasti. Tam dojde k rozpuštění tukových buněk a zvýšenému odbourání tuku. Také se kůže v důsledku její elastičnosti stáhne a vytvoří se hladký homogenní povrch.




Místa k ošetření injekční lipolýzou

Mezi oblasti, které jsou nejvhodnější k ošetření:

  • Oblast obličeje– podbradek, líce, tvarování profilu obličeje

  • Tělo – stehna: vnitřní strana stehnen, depozita tuku na břiše, bocích, tuková nahromadění na pažích, nadloktí, kolenou a části zad

  • Ošetření celulitidy– třeba na stehnech


Zpravidla jsou na úspěšné ukončení terapie potřebné 2-4 ošetření v rozmezí 6-8 týdnů.

To je individuální.


Pro koho není vhodná injekční lipolýza?

Injekční lipolýza je určená primárně pro zdravého klienta.


Nedoporučujeme aplikaci klientům s indikací viz. níže:

  • těhotné a kojící ženy

  • lidé trpící cukrovkou a jiným vážným onemocněním

  • lidé alergičtí na sóju

  • lidé s nadváhou

  • nevhodné pro ošetření v místech s projevy problematické pletí, např. zánětlivé akné, ekzémy, alergické reakce v místě aplikace



1 598 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page