top of page
Vyhledat

Co vás čeká při ošetření neinvazivním liftingem HIFU?

Přemýšlíte o omlazení obličeje? Trápí vás povislé křivky v obličeji, chtěli byste své pleti vrátit pevnou strukturu nebo se rádi zbavili podbradku? Zároveň se však bojíte operačních zákroků, narkóz, jizev, pooperační rekonvalescenci? Pak je pro vás ideální ošetření HIFU, ošetření pomocí ultrazvukového přístroje, který vyvolá silný liftingový účinek bez použití jehel či skalpelu. Jak tento zákrok probíhá a co vás čeká? Jaké jsou nejčastější dotazy?


Ošetření naším nejmodernějším HIFU přístrojem nevyžaduje žádnou speciální přípravu a lze jej podstoupit v každém období roku. Samotný zákrok začínáme konzultací. Povíme si jak bude zákrok probíhat a společně projdeme partie, kterých se ošetření bude týkat a zvýrazníme místa na která se zaměříme detailněji.


Následně pleť zbavíme veškerých nečistot pomocí pleťové vody a následně vydesinfikujeme. Zakreslíme si vodící linky a na pleť naneseme dostatečné množství gelu pro správný kontakt s hlavicemi přístroje. Ošetření začínáme hlavicí působící do nejhlubších vrstev pokožky a postupně se posouváme k povrchu. Hloubka působení je dána partií obličeje, silou pokožky i vrstvou podkožního tuku.


Jak dlouho ošetření trvá a je potřebná speciální péče po zákroku?

Celé ošetření trvá v průměru 30-60 minut podle ošetřované oblasti. Po skončení ošetření se můžete plně vrátit ke svým každodenním aktivitám bez jakéhokoliv omezení.


Co se děje v pokožce během ošetření?

HIFU využívá ultrazvukovou energii k zacílení do vrstev kůže těsně pod povrchem. Tato ultrazvuková energie ve formě přesně cíleného paprsku způsobuje zahřátí tkáně. Jakmile buňky v cílové oblasti dosáhnou určité teploty, dojde k jejich narušení. Toto narušení není škodlivé, stimuluje buňky k produkci většího množství kolagenu (protein, který poskytuje pokožce pružnost a pevnou strukturu). Pleť se postupně přirozeně vypíná a získává zpět svoji pružnost a mladistvý vzhled.


Je tento zákrok bolestivý? Co můžu čekat během ošetření a po něm?

Ošetření HIFU patří k bezbolestným zákrokům. Naši klienti obvykle cítí lehké pálení v oblasti lícních kostí, brady, zubů apod. V těchto místech lze snížit intenzitu ultrazvukového paprsku. U pacientů s velkou citlivostí můžeme aplikovat na citlivá místa lokální anestetickou mast. Pár dní po ošetření může být pokožka pod povrchem podrážděná, někteří pacienti pociťují brnění nebo citlivost na dotek, ale jde o mírné a dočasné stavy, které během několika dnů odezní. Někteří pacienti popisují stav po zákroku jako např. modřiny pod povrchem kůže.


Jak dlouho vydrží účinek ošetření a jak často doporučujete opakovat?

Po zákroku se celý proces zvýšení produkce kolagenu teprve spouští. Výsledky jsou viditelné cca po měsíci od provedení zákroku. Celkem brzy je zlepšení pružnosti pleti viditelné v oblasti čelistí, tváří a úst. Cca do 12 týdnů je pokožka viditelně pružná ve všech ošetřených oblastech. Obnovený kolagen v pokožce vydrží až 5 let, pro nejefektivnější výsledek je ideální ošetření opakovat jednou za rok až rok a půl.







892 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page