top of page
Vyhledat

Aplikace botulotoxinu

Jak aplikace botulotoxinu funguje? Dočasně přeruší nervové spojení v mimických svalech. Když svaly nedostávají signál ke stažení, odpočívají. Tím pádem se vrásky vlastně ani nemají jak vytvořit. Navíc se tak můžete odnaučit i nevědomému mračení. Neurosvalové spojení se pak postupně obnoví. Délka účinku botulotoxinu je individuální, obvykle ovšem trvá mezi 3–5 měsíci. Avšak tvorba nových vrásek již není v takové míře a hloubce jak před aplikací a vrásky se vytvoří mělčí a drobnější.

Tvorba nových vrásek již není v takové míře a hloubce jak před aplikací a vrásky se vytvoří mělčí a drobnější.


Průběh aplikace

Efekt vypínaní vrásek nastupuje během 2-7 dnů a po první aplikaci průměrně trvá efekt 4 měsíce.

Botulotoxin aplikujeme do svalu pomocí velmi tenké jehličky. Před ošetřením danou oblast vyčistíme a dezinfikujeme. Poté aplikujeme botulotoxin velmi tenkou jehličkou do požadovaného svalu a místa. Poté dle potřeby ledujeme chladicím gelem (většinou není třeba). Nemusíte se bát. Aplikace je maximálně šetrná, takřka bezbolestná a velmi rychlá. Odcházíte prakticky bez šrámu. Ve výjimečných případech se vytvoří mála modřinka.


Aplikací botulotoxinu vám můžeme upravit

  • vrásky na čele

  • vrásky mezi obočím, tzv. mračivku

  • vrásky od mračení se u kořene nosu

  • vrásky a vějířky kolem zevních očních koutků

  • zvednutí obočí

  • zamezení poklesu koutku úst

Efekt

Efekt vypínaní vrásek nastupuje během 2-7 dnů a po první aplikaci průměrně trvá efekt 4 měsíce. Postupně odeznívá a při vzniku nových vrásek je vhodné ošetření zopakovat.




Po ošetření doporučujeme

Po ošetření si dopřejte 4 hodiny klidu. Po aplikaci botulotoxinu se 2 dny dlouhodobě nepředklánějte. Ošetřená místa si 2 dny nemačkejte a nestlačujte. Další dva 2 dny po ošetření vrásek také vynechte náročnější cvičení, saunu a solárium. Aby se vám po dodatečně nevytvořily modřinky, odložte zhruba o týden i návštěvu kosmetičky.

Ošetření hlubších vrásek botulotoxinem je vhodné kombinovat s vyplněním kys. hyaluronovou.




2 638 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page